top of page
  • Eufrasie

Gucci Grace

Bijgewerkt op: 26 apr. 2018


Onlangs sloeg ‘Gucci Grace’, de 52-jarige vrouw van president Mugabe, een 20-jarig model in het gezicht. Het meisje heette Gabriella. Ze moest veertien keer genaaid worden, het betekende op slag het einde van haar modellencarrière.

First lady Grace was in haar hotel op zoek naar haar zonen, twee verwende playboys met een groter dan gemiddeld ego, dat kan je zo raden. Grace stapte gedecideerd op 9 cm hoge hakken de lange gang van het hotel door, beukte vanuit haar dinosaurusachtige bovenbenen één voor één alle hotelkamerdeuren open, trok er bij het zien van Gabriella’s puppy-gezichtje woest een elektrische kabel uit de muur en mepte het model vlakaf in het gezicht. In 2009 haalde ze ook al eens een fotograaf van de Sunday Times neer, met haar met diamant bezette vuisten.

Ik googel Grace en ik kijk naar de foto’s die ik vind. Ik denk niet dat ze zichzelf ooit googelt. Grace lijkt een grote vrouw. Ze lacht gul en intelligent. Strakke huid, Obama-witte tanden. Dikwijls gunt ze me fracties van een swingende dansbeweging, iets spat uit de foto, iets anders licht op. Ze draagt met trots de harde kleuren van haar land: groen, geel, rood en zwart. Ze coördineerde de bouw van twee grote paleizen, stuurde een team van diamantzoekers de Chiadzwa-mijn in, spendeerde exuberante sommen aan luxegoederen in een mum van tijd. Wat een vuur, wat een kanon. Zou Grace biologische voeding eten? Ik heb het lastig met de trappen van ons huis, rabarber snijden, de trein nemen, naar de biowinkel fietsen.

Om maar te zeggen: waar een wil is, is een lijf.


Recente blogposts

Alles weergeven

De ficus

bottom of page